Shiatsu Ryoho

Wat is het?

Shiatsu Ryoho betekent vingerdruk therapie. Het is een massagetechniek, waarbij duimen, vingers en handpalmen gebruikt worden. Afhankelijk van de klachten wordt een deel of het hele lichaam behandeld. Shiatsu wordt veel toegepast bij afbouw van stress en bij een algemene ondersteuning van de gezondheid.

Door de aanraking met vingerdruk worden er hormonen vrijgemaakt die bijdragen aan vermindering van stress en verhoging van het geluksgevoel. Verder draagt shiatsu bij aan een betere spijsvertering en een beter immuunsysteem. Het gevolg van een shiatsubehandeling is een diepe ontspanning.

Wanneer wordt het toegepast?

Shiatsu is geschikt voor iedereen. Shiatsutherapie zorgt niet alleen voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning, het autonome zenuwstelsel, dat zorgt voor actie en rust,  wordt ook nog eens in balans gebracht. Hierdoor worden vitaliserende processen geactiveerd, die aan de basis staan van een goede gezondheid. Shiatsutherapie is erg werkzaam bij:

Armklachten, zoals tenniselleboog of golferselleboog

Beenklachten,

Burn out

Hoofdpijnklachten,

Maag – en darmklachten,

Menstruatieklachten,

Nek- en schouderklachten,

Rugklachten, zoals lage rugklachten, hernia, spit, ischias

Spijsverteringsklachten

Stressklachten

Verlichten van pijnklachten, zoals bij fibromyalgie

Vermoeidheidsklachten

Whiplash

 

 

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een therapie, gebaseerd op de alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met reflexzones van de voeten. De reflexzones vertegenwoordigen en staan, via de zenuwbanen en energiebanen,  in nauwe verbinding met de organen en andere delen van het lichaam.

Verstoringen van orgaanfuncties kunnen zich uiten op de voet, door bijv. pijn, kleurverschillen of verdikkingen.

Een behandeling van de voeten bestaat uit massage en drukpunttechnieken van de reflexzones. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd tot het zelfhelend vermogen, waardoor de organen en hun functies weer meer in balans komen.

Het lichaam kan zich meer ontspannen en na de behandeling wordt er meer energie ervaren.

Voetreflexologie is erg effectief bij zowel lichamelijke als emotionele klachten. Het wordt toegepast om de gezondheid te bevorderen, om disbalans te herstellen en door algehele ontspanning toe te passen en om pijn te verminderen.