Werkwijze

Een consult bij mij is waarschijnlijk anders dan wat je gewend bent.

Om jou een goed advies te kunnen geven wil ik heel veel van je weten en ik vraag je dan ook het hemd van het lijf.

 

Omdat dit gezien de tijd niet allemaal in het 1e consult aan de orde kan komen werk ik met een vragenlijst. Na het maken van de 1e afspraak stuur ik je deze toe. Het is belangrijk dat je deze vragen zo zorgvuldig en volledig mogelijk beantwoordt. Ook zal ik je vragen om een voedingsdagboek bij te houden.

 

Het eerste consult duurt meestal 1,5 tot 2 uur. Aan de hand van de vragenlijst bespreken we de huidige klachten en je hulpvraag.. Verder uiteraard de (medische) voorgeschiedenis, medicatiegebruik, de persoonlijkheid en de levensgeschiedenis. Na de intake geef ik je een aantal adviezen waar je meteen mee je aan de slag kunt. Eventueel krijg je meteen al een basissuppletie mee. Daarna ga ik me verdiepen in jouw situatie .

Na ongeveer een week maken we een nieuwe afspraak en dan maken we samen dan een plan van aanpak. Ik vind het belangrijk dat het advies bij jou past, het gaat immers niet om een tijdelijk iets maar om een verandering van je leefstijl.

In de therapie moeten vaak meerdere stappen gezet worden. Daarom zul je meerdere keren terugkomen om te bespreken hoe het gaat, en om een volgende stap te zetten.

 

De therapie vraagt dus om een actieve houding van jou. Je zult zelf aan de slag moeten en dingen moeten veranderen. De therapeut ondersteunt en begeleidt je in dit proces.